22 Temmuz 2016 Cuma

KARA DELİK

"Oraya mı kaçsam, buraya mı?", " Bu ülkede yaşanmaz, gitmeli!" gibi söylemlerde bulunmak sinirime dokunuyor benim. İnsanların gelecek için, çocuklar için, ülke için endişelenmesi için çok haklı gerekçeleri var ama kaçıp gitmek, buraları istemediğin zihniyetlere bırakmak, kendimi kurtarayım yeter diye düşünmek fazla bencillik değil mi?

İşte Münih de bugün bir yara aldı, geçen Nice'in aldığı gibi. O zaman bugünden itibaren onlar da mı kaçacak delik arayacak?

Sessiz durmamak, düzenin adamı olmamak ya da yapabilecek her ne varsa...

Kaçmaktan bahsediyorsak, insanlık değişmedikçe hangi deliğe kaçsak halimiz değişmeyecek. Uzayda bir kara delik bulup sığınmak dışında insanın gazabından kaçacak bir başka delik yok!!!

4 yorum:

  1. Canım bencillik değil, duruma uymak bence zeka göstergesidir. Kendini düşünmek bencillik olmaz her zaman, çnkü aslında geniş pencereden bakarsan dünyayı değil kendi yaşamımızı güzelleştirmeye çalışmalıyız. Herks kendi evinin önünü süpürsün mantığı..
    Bu arada Münih'teki terör saldırısı değildi deli bir adam sonunda kendini de öldürdü.. Biz iyiyiz eşimin işyerinin hemen altı ve 15dk önce çıkmış o gün aklına uyup, yoksa tam ortasında kalacaktı olayların :/

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun. Kastettigim sadace terör değil, insan elinden çıkma her türlü kötülük. Kendimizi kurtaralım tamam ama meydanı boş bırakmayıp savaşanlarin neslindeniz. Savaş baltaları yerine yöntemimiz ne olacaksa olsun ama kaçmak nereye kadar?!

    YanıtlaSil
  3. Onda çok haklısın, tabii ki bırakmamak lazım ama cengaverce delice değil, sakinlikle mantıkla düşünerek.. Bu çok uzun bir satranç oyunu ve karşımızdaki başlangıç seviyesinde değil ne yazık ki.. Zorlu bir rakip..

    YanıtlaSil