15 Mart 2022 Salı

SMA KUMBARASI

Okulda bir öğretmenimiz SMA gönüllüsü. Şu anda yayınları takip etmek ve arada paylaşım yapmak dışında bir faaliyet yok. Bu yüzden, burada bazı lokanta ve kafelerde gördüğüm kumbaralardan bahsettim ona. 

Valilik onaylı kumbaralar, kasa yanına konuyor ve isteyen müşteri para öderken katkıda bulunuyor kampanyalara. Bunları konuşup bazı yerlerle bağlantı kurmaya çalışırken, " Güvenli bir yere konulsa da, çalınmasa!" dedi. Üstüne çikolata kutusu konulup korunmaya alınan kumbara görmüştüm ama alıp da götürüldüğü aklıma gelmemişti. Hala saf bir yanım var hayata karşı!

Eve gelince, arama motoruna  "SMA kumbarası" yazıp kafelerle bağlantı kurmanın başka yolları da var mı diye ararken karşıma sürekli çalınan SMA bağış kumbarası haberi çıktı.  Damlaya damlaya göl olması için zaman ve kiloyla yarışan ailelerin umudunu da çalan bir sürü vicdansızla yüzleşirken bir kez daha utandım insanlıktan 😞 



2 yorum:

  1. Düğünlerde bile takıyo kim koruyacak, aman içmesin o kişi sakın gözünü ayırmasın muhabbeti oluyormuş, düşün, düğününe davet etmişsin ama şüpheleniyorsun.. çok acaip gelmişti bana ama bağış kumbarası çalmak acaip değil ahlaksızlık :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuğunu kaybetme korkusuyla bir anne intihar etti geçen yıl. Döviz arttıkça çırpınışlar da artıyor. Bunları bilse de çalacak insanların varlığı incitiyor insanı.

      Düğün olayı da ayrı vahim, tanıdığına bile güvenememek ne kötü!

      İyi insanların varlığına tutunmak şart, yoksa çok vahim halimiz.

      Sil