19 Haziran 2017 Pazartesi

YETERLİLİK DEMİŞKEN

Öğretmen strateji belgesi Resmi Gazete'de yayınlandı, haklı olarak tartışmalar başladı. Veli ve öğrenci tarafından notlandırılmak, 4 yılda bir sınava tabi olmak gibi durumlar doğacak eğer yürürlüğe girerse. Ülkede her meslek erbabı yeterli, bir tek öğretmen yetersiz çünkü! Tüm gün ceylan derili koltuklarında uyuyan milletvekili, hastanın suratına bakmayan doktor, oyun oynayan memur... Hepsinden çok memnunuz çünkü!

Neyse iki haftadır MEB, zorunlu olarak izlenmesini buyurduğu yayınlarla ikna turlarında. Sürekli donan akıllı tahtadan izleyip yorum ve geyik konusu yapılıyor haliyle. Öğretmenin teknolojiyi kullanmama durumunu eleştirirken görüntü dondu. Öğretmenlerden biri eski usul tv tokatlama işlemiyle ekranı eski haline döndürdü:) Müsteşar da nasibini aldı tokattan tabii.

"Öğretmenler seminerde ne yapıyor? Boş boş oturuyor mu?" diye merak eden diğer mesleklerin çalışkan üyelerine duyurulur. Evrak işlerinden vakit bulunca böyle geçiyor günler...

6 yorum:

  1. Bence hatayı; doktoru, memuru suçlayarak düzeltemezsiniz.Aksine, birlik olarak, haksızlıklara birlikte karşı çıkarak daha güçlü olursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle derdim başka meslek gruplarını suçlamak değil. Yeterlilik dendiğinde akla önce öğretmenlerin gelmesi, üstelik zaten bir seçme sınavıyla atanmış insanlara sürekli yeni dayatmalarin yapılması! Bunu sadece öğretmen gözüyle olduğu kadar akademik unvanına dayanarak da yapıyorum. Hizmetiçi eğitimle sürekli geliştirilmek varken sınav ve mülakat çok adaletsiz, bu doğru bir uygulama ise başta kabinedekiler olmak üzere herkese uygulanmalı. Uygulamayacağı da açık tabii!

      Sil
  2. Eskiden mufettisler gelirdi. Hicbir zaman anlam veremedim kimi denetlediklerine dair. O da bos bir sistemdi. Mufettis geldiginde hepimiz cicek cocuk olurduk. Ulkeyi icten cokertmenin en iyi yolu egitimi bozmak. Alt sinifta da dili bozmak geliyor.

    YanıtlaSil
  3. Su anda da müfettiş var, hem de görevden alma gibi yetkililerle donatılmış haliyle mevcut. Denetlemekten öte ehil ellerin denetlememesi anlamsız geliyor bana. İlk yıl gelen müfettiş günlük planı Türkçe de yazmamı istemişti İngilizce yanında. Denetlediği dili bilmiyordu çünkü!

    YanıtlaSil
  4. Derste yere tüküren veya götürdüğümüz 5 geometri sorusundan 4 ünü yapamayan öğretmenlerimiz vardı.. ki bu lisede kendimi bildiğim zamanlar.. ilkokullar daha da kötü.. öğretmen önemli 1 öğretmen kendi gibi 25-30 çocuk yaratabilir hem iyi hem de kötü anlamda.. o yüzden bence geç kalmış bir uygulama çok daha önceden el atılmalıydı.. hem bu sayede hak etmeyen insanların yerlerine daha donanımlı yeni adaylar alınabilir..

    Ha şöyle de bir şey var bu bizim ülkemizde nasıl olur? yerine yandaşlar mı doldurulur orası sıkıntı işte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar kötü ve uç örneklermiş gördükleriniz! Zaten bu uygulamanın en büyük sakıncası yandaşlığı teşvik.

      Sil