2 Haziran 2017 Cuma

BIR TUŞLA HOOOP İFŞA


Bugün Minnoş şişme havuzda yıkanırken çektiğim pozları ve videoları bizimkilere gönderiyordum. Fotoğraflardan biri de okulun kadınları kapsayan grubuna göndermişim yanlışlıkla. Arkadaş gülen yüz gönderince uyandım.

Bahsettiğim edepli bir poz ama zaten çocuk fotosu falan paylaşmıyorum tercihen. Bir de yanlışlıkla olunca bizim  Burcu Esmersoy, Ebru  Şallı  gibi ünlülerin çıplak pozlarını, Arda Turan gibilerin hackerler tarafından ifşa edilen  gizli aşklarına gönderdikleri yazışmaları düşünüp bayağı sırıttım. Bir tık ve hooop başka bir gündemin ortasına!

Sonra yazarken, bir meslektaşımın masa üstü bilgisayarda porno film izlerken virüs bulaşan bilgisayarı ve bu bilgisayarı, okuldan getirdiği bilişim öğrencilerine tamir ettirmesi geldi:) Yine müdürüm gıybetini yaparken arkadaşı yerine müdüre mesaj atan meslektaşım geldi aklıma.

Yani illa hacker değil tamire giden telefon da gizli çekmeceleri açabilir birden. O yüzden başkalarına göstermekten çekindiğimiz hiçbir zımbırtı elektronik aygıtlarda olmamalı değil mi?


4 yorum:

  1. Minicik çocuğun fotoğrafını gönderince böle bir frikik var mı diye baktım paranoyak gibi. Sonuçta benim değil foto ve saygısızlık gibi geldi. Eeee bir de cidden riskli bir fotoğraf olsaydı?

    YanıtlaSil
  2. çok haklısınız.bence de başkalarından sakınacağın görüntü teknoloji aygıtlarda kalmamalı. böyle ince düşününce kimileri tarafından " obsesif kişilik iste.. abartma bişey olmaz" diye stigmatize edilsem de ben de tedbirli olmak faydalıdır diyorum .. ne.olur ne.olmaz dimi:))

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim. Teknoloji kullanımı ile ilgili bir sempozyuma dinleyici olarak katılmıştım ve orada BÖTE'den bir profesör özellikle Facebook konusundaki korkularından, bu mecrayı kullanmadığımdan bahsetmişti. İşi bilenler o kadar temkinliyken her an herşeyi paylaşmak çok akıl karı gelmiyor. Mesela, bangır bangır bağırıp gittiğimiz yeti tüm apartmana duyurmazken sosyal medyada anında etiketleyip hırsızlara davetiye çıkarılıyor, çocukların karne fotoğrafları tüm kimlik bilgileriyle paylaşılıyor.

    YanıtlaSil