19 Mayıs 2017 Cuma

MİLKA DERLEMESİ

Zonguldak'ta merkez dışındaki semtlerden birinden çarşıya gitmek " Zonguldak'a gitmek"tir. Bir de her yer yokuş ve merdiven olduğundan " çarşıya inilir" burada. Aynı jargona Denizli'de de rastlayınca sevimli geldi bana.

Daha önce de yazmıştım gezi yazısı yazmayı sevmediğimi. Gezilecek görülecek yerlere dair öneriler vermek yerine izlenimlerden bahsetmeyi seviyorum daha çok. Yazıya başlarken Denizli'den değil Milka'dan bahsedecektim, ekseni kaydırdım yine!

Milka genelde çarşıya indiğimde oturup çayımı içtiğim, arkadaki çıkış kapısının yanındaki masa boşsa mutlaka o masada oturduğum, Minnoş'la gittiysek sırf rengine tav olduğu için her seferinde kırmızı kalpli kocaman bir pasta sipariş ettiğimiz bir pastane. Bir nevi ritüel yani benim için Milka'ya gitmek. Reklam yazısı gibi oldu ama isim vermemek de saçma geldi birden.

Neyse, dün yine yalnız gittim gezinti ve alışveriş modasında. Oturdum ve orayı neden yakın hissettiğimi düşündüm nedense! Rahmetli teyzem, işe ilk başladığında çocukları ve eşi Bartın'da kalırken Zonguldak'ta çalışıyordu. Milka yeni açılmıştı ve "Alman pastası" ile o tanıştırmıştı bizi. Neresinden baksanız tarihine şahidim oranın ve teyzem var bu anılarda. Şimdi teyze-yeğen biz gidip oturup keyif yapıyoruz, o zamanlarda sanki oturma alanı yoktu diye hatırlıyorum. Sempatik engelli garsonu varken değil de, genç ve asık suratlı garsonu görünce kapıdan dönmem gerekirken (işini sevmediğini belli eden hizmet sektörü elemanı mekandan el çektirir bana genelde) her seferinde yine kendimi orada buluyorum ister istemez. Artık ne teyzem ne de Alman pastaları var, sadece anılar.ve yeğenimde yeni anılar biriktirme derdim var.

4 yorum:

  1. Ya biliyor musun burda böyle bir pasta yok! Vallahi yok, hatta eşime gösterdim ve sordum emin olabilmek için, çok komik :D Milka pastanesinin de Milka ile alakasının olmaması tuhaf. Ay bizim ülke çok enteresan bir ülke :D

    YanıtlaSil
  2. Bu şehir de ulke kadar tuhaf:) İstanbul Pastanesi en eski pastane mesela ve sahipleri Doğu Karadenizli. Herkes bizden, herşey bizim kafası:)

    YanıtlaSil
  3. Ay ben niye takip et butonu göremedim 😁 varda benmi bulamadim.İzle butonun kayipmis.Ay tatli cok güzl geldi gezime.Ama milkaya hic gidemicem sanirim 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eklemedim o butonu:) Minicik bir yer ama sıcak geliyor bana. Buyrun gelin.

      Sil