3 Ocak 2014 Cuma

ÇOCUK İÇİN EVLENMEK


Cem Yılmaz'ın Ahu Yağtu ile evliliği, sadece bir yılı biraz aşkın bir süre devam edince; ekrana çıkan, klavyesine sarılan, dost sohbetlerinde konu bulamayan bilumum insan evladı ikilinin boşanma sebeplerini tartışır oldu. 

Sürüden bir koyun olmayayım derdiyle değil, mevzunun bitişinden çok başlangıcı bana ilginç geldiğinden bu konuda kalem oyanatayım istedim (Bilgisayarda yazınca, tuşları yerinden oynatıyoruz, o ayrı:).Malum; meşhur ikili, kadın kahramanı hamile kalınca evlilik kararı almıştı. Erkek tarafı, daha önce yıllar süren ilişkisinde bile evlilikten dem vurmamış, bekarlıktan sıkıldığını da ima etmemişti. Doğuma yetişelim telaşıyla deftere atılan imza ile aynı evde yaşamaya başlamak, beraber gezip tozarken eğlenceli olan bir tipi bebek pışpışlarken görmek düşünüp taşınıp evlenmekle aynı şey olmasa gerek. Düşünüp taşınılarak yapılan her evlilik sonsuza kadar sürmese de, insanın çocuk uğruna cendereye sıkışmasından yeğdir kanımca. Boşanma kararı, tarafları yıkmamıştır (Ahu Yağtu'nun üç ev, bir araba, 15 bin aylık nafaka ve iş kurmak için para aldığı düşünülürse, maddi olarak doğrulmuştur bile!), nihayetinde yetişkinler ama Cem Yılmaz'ın beş-altı yaşlarında çocuğunu yanına alma isteği, zorlu bir tecrübe olacak çocuk için. Sonuçta, anne-baba arasında bir velayet savaşı söz konusu olabilir bir kaç yıl sonra. 

Özetle, evlilik dışı bir eylemle ortaya çıkan ürünü (bebeği) evlilikle meşrulaştırmaya çalışmak, zaten sonu başından belli bir hikayeye imza atmak gibi. Ünlüler sayesinde de pek çok örneğini görüyoruz. O yüzden, Meryem Uzerli gibileri,
adamlar onlarla evlenmediği için dert yanmak yerine bu örneklere bakıp "Zaten bitecekti" diyebilmeliler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder